Fundacja Bałtycka

Wspieraj Fundację Bałtycką robiąc zakupy online

Fundację Bałtycką możesz wspierać darowiznami na kilka sposobów: przelewem bankowym lub płatnościami online, a teraz także korzystając z wtyczki FaniMani. Nowy sposób to prosty i bezpłatny sposób wsparcia – drobna kwota z rachunku za zakupy robione online przeznaczana jest na wsparcie fundacji.

Aby wspierać Fundację Bałtycką robiąc zakupy online wystarczy wejść na stronę:

oraz pobrać i zainstalować „przypominajkę”, czyli wtyczkę do przeglądarki, która będzie za Ciebie pamiętać o włączeniu darowizny.

W czasie zakupów (oraz wyszukiwania sklepu), jeśli dany sklep online bierze udział w programie, wyświetli się powiadomienie o możliwości aktywowania darowizny – do czego zachęcamy.

Drobna część kwoty z rachunku za zakupy online zostanie przeznaczona na rzecz naszej fundacji. Wsparcie to nie podwyższa rachunku, a więc wsparcie nie generuje dodatkowego kosztu.

Zachęcamy także do przekazywania linku i zachęcania znajomych do wspierania w ten sposób naszej fundacji.

Dziękujemy za wsparcie!

Jeśli chcesz dodatkowo założyć konto w serwisie FaniMani, możesz to zrobić korzystając z poniższego zaproszenia:

FaniMani.pl to serwis fundacji wspomagającej zbieranie środków przez inne organizacje. W programie bierze obecnie udział ponad 1000 sklepów internetowych z różnych branż, przekazują one średnio 2,5% wartości rachunku na rzecz wybranej organizacji.

Fundacja BaltyckaWspieraj Fundację Bałtycką robiąc zakupy online

Spółka Tavex wesprze działalność Fundacji Bałtyckiej

Fundacja Bałtycka i wywodzącą się z Estonii spółka Tavex zawarły porozumienie o współpracy. W wyniku współpracy na łamach Przeglądu Bałtyckiego i serwisu Eesti.pl powstanie cykl publikacji poświęcony polsko-estońskiej współpracy gospodarczej.

Zawarte porozumienie przewiduje stałe wsparcie przez firmę Tavex działalności statutowej Fundacji Bałtyckiej. Wsparcie firmy zostanie przeznaczone przede wszystkim na rozwój głównego projektu fundacji, tj. wydawanego od 2015 r. Przeglądu Bałtyckiego. Wynikiem współpracy będzie cykl publikacji – na łamach Przeglądu Bałtyckiego i serwisu Eesti.pl – poświęcony relacjom polsko-estońskim, przede wszystkim powiązaniom gospodarczym łączącym oba kraje i region Morza Bałtyckiego.

Ze względu na estoński rodowód i bałtycko-nordycki zasięg działalności spółki Tavex oraz cele statutowe Fundacji Bałtyckiej, zawarte porozumienie o współpracy będzie wzajemnie korzystne. Porozumienie przyczyni się do rozwoju Fundacji Bałtyckiej i Przeglądu Bałtyckiego oraz podkreśli pochodzenie firmy Tavex, a tym samym przybliży solidną markę, jaką firma zbudowała w Europie Północnej.

Tavex dostarcza metale szlachetne oraz oferuje usługi wymiany walut i usługi płatnicze dla osób prywatnych, klientów o najwyższych dochodach, jak i firm różnych wielkości i instytucji finansowych. Tavex został założony w 1991 r., jako część estońskiej grupy Tavid, wiodącego dealera metali szlachetnych w Europie Północnej. Firma działa obecnie w dziesięciu krajach w regionie Morza Bałtyckiego oraz w Bułgarii, w których posiada 30 ekskluzywnych kantorów wymiany, które obsługują średnio 1,3 miliona klientów rocznie. Od 2014 r. Tavex działa także w Polsce, posiada biuro w Warszawie przy ul. Świętokrzyskiej.

Więcej o spółce Tavex i świadczonych przez nią usługach można przeczytać na jej stronie internetowej: Tavex.pl.

Fundacja BaltyckaSpółka Tavex wesprze działalność Fundacji Bałtyckiej

Nowa strona Fundacji Bałtyckiej

Witamy na nowej stronie Fundacji Bałtyckiej. Znajdziesz na niej informacje o Fundacji Bałtyckiej: władzach, organizacji fundacji, naszych działaniach i planach.

Zachęcamy do przesyłania opinii, uwag i zgłaszania ewentualnych błędów na stronie.

Fundacja BaltyckaNowa strona Fundacji Bałtyckiej

Fundacja Bałtycka zarejestrowana

Fundacja Bałtycka (22. września br.) została wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego uzyskując tym samym osobowość prawną. Powstanie Fundacji ma przyspieszyć rozwój Przeglądu Bałtyckiego oraz szerszą promocję wiedzy i współpracy w regionie Morza Bałtyckiego.

Fundacja BaltyckaFundacja Bałtycka zarejestrowana