Działalność

Fundacja Bałtycka powołana została w 2015 roku, by wspierać zacieśnianie współpracy i kontaktów między państwami leżącymi w regionie Morza Bałtyckiego. Fundacja swoje cele realizuje poprzez wydawanie magazynu internetowego Przegląd Bałtycki oraz inne projekty.

Projekty Fundacji Bałtyckiej

Przegląd Bałtycki

Przegląd Bałtycki to serwis internetowy, który dostarcza informacji o krajach regionu Morza Bałtyckiego. Publikujemy najciekawsze artykuły, komentarze i opinie dotyczące polityki, gospodarki, kultury i nauki państw bałtyckich i nordyckich oraz Polski, Niemiec, Rosji i Białorusi. Dotychczas w Przeglądzie Bałtyckim ukazało się ok. 800 artykułów, w większość pogłębionych artykułów i wywiadów. Strona Przeglądu Bałtyckiego.

Album „100 Polaków zasłużonych dla Łotwy”

Album „100 Polaków zasłużonych dla Łotwy” to wspólny projekt Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej, ORLEN Lietuva i Fundacji Bałtyckiej, którego celem jest uhonorowanie 100 Polaków, którzy swoją działalnością zasłużyli się Łotwie. Album ukazał się pod koniec października 2018 r. Więcej informacji o albumie.

Fundacja BaltyckaDziałalność