Praktyki i wolontariat

Poszukujemy praktykantów i wolontariuszy zainteresowanych współtworzeniem naszych projektów.

Co mogę robić?

Obecnie potrzebujemy wsparcia głównie przy rozwijaniu Przeglądu Bałtyckiego. Poszukujemy: autorów artykułów i aktualności, korektorów, grafików, specjalistów od mediów społecznościowych.

Możesz również stanowić wsparcie przy wzmacnianiu marki Fundacji Bałtyckiej (komunikacja i media społecznościowe). Wkrótce będziemy również potrzebować podobnego wsparcia przy tworzeniu Baltic Insight – anglojęzycznej wersji wspomnianego serwisu.

Na co mogę liczyć?

Odbywając praktyki lub wolontariat w naszej fundacji możesz liczyć na wszelkie niezbędne w takiej sytuacji dokumenty, ale przede wszystkim włączenie się w budowę ciekawego projektu.

Jak wygląda współpraca?

Jesteśmy młodą organizacją. Oznacza to dwie rzeczy: jeszcze nie mamy biura i pracujemy głównie zdalnie oraz jest na prawdę wiele do zrobienia i Twój wkład będzie miał ogromne znaczenie. Praca zdalna oznacza, że będzie odbywała się w trybie zadaniowym. Zadbamy również, żebyś także Ty wyciągnęła/ął jak najwięcej z naszej współpracy. Komunikujemy się głównie online i telefonicznie, ale od czasu do czasu spotykamy się na nieformalnych spotkaniach.

Jak mogę dołączyć?

Wystarczy, że prześlesz swoje CV i/lub kilka słów o sobie – na e-mail info@fundacjabaltycka.org lub przez formularz kontaktowy. Nie wymagamy doświadczenia, esejów, referencji itp. Jeśli masz pasję, która związana jest tematycznie z naszymi projektami lub zadaniami, którymi będziesz się zajmować to jest to czego szukamy. 🙂

Fundacja BaltyckaPraktyki i wolontariat